1. divisjon: Fortsetter topplagene på vinnersporet?

SERIELEDERE: Stabæk leder 1. divisjon før den fjerde serierunden settes i gang. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sist oppdatert: 31. jul 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Fjerde serierunde i 1. divisjon spilles slik:

Lørdag 1. august:
Fløya – Fart 13:00
Hønefoss – Stabæk 16:00
Medkila – Amazon Grimstad 17:00

Søndag 2. august:
Grei – Kil/Hemne 14:00
Øvrevoll Hosle – Åsane 15:00

Les også: Stabæk flyr, mens Fart sliter etter nedrykket

Tiden inne for å slå tilbake?

Lørdag: Fløya – Fart, Fløya Arena (13:00)

Et oppgjør mellom to lag som begge har fått en dårlig start på sesongen, og som heller ikke har vunnet enda. Fløya vant serien i fjor, men står kun med ett poeng, mens Fart enda ikke har tatt noen poeng. Begge lagene står med en målforskjell på 1-10 etter tre kamper. 

For etter å ha vunnet serien forrige sesong, og spilt om opprykk til Toppserien, skulle man jo tro at et slikt lag skulle klare å levere bedre enn det som har blitt gjort så langt. Om det er målene fra Celine Nergård man savner, kan godt være, men med 1-10 i målforskjell, har det virkelig ikke vært mye å juble for så langt. Nå møter de et annet lag som også har fått en tung start, og som man også trolig hadde forventet mer av.

Men også Fart har mistet viktige spillere, med Julie Blakstad og Mathilde Harviken som kanskje de aller viktigste. Det har laget fått merke, og med null poeng etter tre kamper sier det sitt. Det åpnet med 0-2 hjemme mot Grei, før man tapte 0-5 borte mot Stabæk og 1-3 hjemme mot Medkila. Det har absolutt ikke vært noen enkle kamper i starten, men det bør ikke gå for lang tid før Fart begynner å plukke poeng denne sesongen.

TØFT: Det har vært en vanskelig start for Fart etter nedrykket fra Toppserien. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Det ser jevnt ut før kampen, og det ser også jevnt ut om man ser på de siste oppgjørene mellom lagene. Med seks seire på 12 kamper, har Fløya et lite overtak på Fart, som står med fire seire.

Lagene møttes sist i 2018. Da vant lagene hver sin hjemmekamp. Fløya vant hele 3-0 i dette oppgjøret.

Lokaloppgjør i Oslo

Lørdag: Hønefoss – Stabæk (16:00 direktesport)

I motsetning til helgens første oppgjør, er dette to lag som har fått en god start på sesongen. Hønefoss står med seks poeng, mens Stabæk står med full pott etter tre kamper. Likevel fikk Hønefoss seg en liten trøkk sist runde.

Hønefoss tapte nemlig borte mot Kil/Hemne 1-2. Samtidig må det sies at også Stabæk slet borte mot Kil/Hemne, og det ser ut til at det kan bli en vanskelig bortekamp for flere lag denne sesongen. Trener Jan Gundro Thorstensen beskrev kampen som veldig tøff, og synes Kil/Hemne var knalltøffe i forsvarsarbeidet sitt. Samtidig sier han også til Hønefoss sin egen hjemmeside at han forventer nok en tøff kamp når Stabæk kommer på besøk denne helgen. Inger Vadder Sandland ble skadet mot Kil/Hemne, og det er foreløpig usikkert hvor alvorlig det er. Det snakkes om en potensiell kneskade.

Stabæk tar den korte turen til Hønefoss vel vitende om at de i sesongoppkjøringen gikk seirende ut to ganger mot dem. Begge kampene endte med 1-0, og nå reiser Stabæk med en fulltallig tropp og høy selvtillit. Etter en litt treg start mot Kil/Hemne, har Stabæk nå smadret Fart og Fløya med henholdsvis 5-0 og 4-0.

PÅ JAKT: Stabæk jakter opprykk denne sesongen, og har fått en glitrende start. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Som Stabæk skriver på sin hjemmeside, har lagene møttes to ganger tidligere i obligatorisk sammenheng. Det var i 2017 – i 2. divisjon med Rekruttlaget. Stabæk vant 3-2 hjemme på Nadderud i første serierunde, som da var HBKs første tap på flere år. I det andre oppgjøret den sesongen knuste Hønefoss laget fra Nadderud hele 8-2.

Tøff bortekamp for Amazon i nord

Lørdag: Medkila – Amazon Grimstad, Harstad stadion 17:00

Lørdagens siste oppgjør spilles i Harstad når Amazon Grimstad tar den lange turen nordover for å møte Medkila. Medkila har fått en strålende start på sesongen, og står med ni poeng etter tre kamper. Det samme kan ikke sies om gjestene som kun har ett poeng. 

For etter å ha karret til seg 1-0 borte mot Åsane i første kamp, har det blitt to svært solide seire for Medkila, med 6-1 hjemme mot Kil/Hemne, og 3-1 borte mot Fart. Dermed er det kun Stabæks bedre målforskjell som gjør at de ikke leder 1. divisjon.

Og med kun ett poeng har det vært en tøff start for Amazon Grimstad. De mistet storscoreren Isabella Hayes til Klepp på siste dag av overgangsvinduet, og de har kun scoret to mål så langt denne sesongen. I første kamp ble det et surt 1-2-tap hjemme mot Hønefoss, før det ble 1-1 borte mot Fløya og 0-2 hjemme mot Øvrevoll Hosle. Ser man på resultatene så langt, er det ingen enkel oppgave man har i vente her.

UNDERDOGS: Amazon Grimstad er ikke favoritter når turen går til Harstad for å møte Medkila. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Jevnt er det i hvert fall mellom lagene de siste sesongene. På 12 oppgjør står Medkila med fire seire, mens Amazon står med fem. Forrige sesong endte det 3-3 i Nord-Norge, mens Amazon Grimstad vant sitt hjemmeoppgjør 2-0. Da scoret Isabell Hayes ett av målene i 2-0-seieren.

Grei tar imot seige Kil/Hemne

Søndag: Grei – Kil/Hemne, Årvoll kunstgress (14:00)

Søndagens første oppgjør spilles på Årvoll kunstgress når Grei tar i mot Kil/Hemne klokken 14:00. Med fire poeng på de tre første kampene har Grei fått en godkjent start, og ligger komfortabelt på en femteplass. Kil/Hemne fikk en stor opptur sist helg, da de slo Hønefoss 2-1. 

Men etter 2-0-seieren mot Fart i første serierunde, har det ikke blitt flere seire på Grei denne sesongen. Etter tapet mot Øvrevoll Hosle i andre runde, ble det 1-1 mot Åsane i Bergen sist. Om de nå kommer tilbake på vinnersporet gjenstår å se, men det er verdt å nevne at Kil/Hemne ble smadret 1-6 da de sist var ute på tur mot Medkila.

For det er på hjemmebane at Kil/Hemne virkelig har gjort ting vanskelig for sine motstandere. Først var det Stabæk som måtte virkelig kjempe for seieren (2-1), og sist klarte Kil/Hemne å ta sesongens første seier da Hønefoss var på besøk. Det har riktignok kun vært én bortekamp så langt, men det endte også med et stygt 1-6-tap mot Medkila. Det blir derfor spennende å se hvordan denne kampen utvikler seg.

POENGJAKT: Grei jakter på tre poeng når Kil/Hemne står på motsatt banehalvdel. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Det er ikke veldig mange kamper å vise til mellom disse to lagene. Det er faktisk kun to ganger at Grei og Kil/Hemne har møttes i obligatorisk sammenheng. Lagene står med hver sin seier.

Sist lagene møttes var i 2017. Da vant Grei 1-0 på bortebane, mens Kil/Hemne vant 3-2 i det andre oppgjøret.

Les også: Vestlandsderby på NRK1 

Kan Åsane sprekke nullen til Øvrevoll?

Søndag: Øvrevoll Hosle – Åsane, Ferd arena Hosle (15:00)

Med ni poeng og 8-0 (!) i målforskjell har det vært en drømmestart på sesongen for Øvrevoll Hosle, som for øyeblikket er nummer tre på tabellen. Her møter de et Åsane-lag som ikke har vunnet enda, og som skal få det meget tøft mot et lag som ikke har sluppet inn mål på lang tid. 

Øvrevoll Hosle har nemlig ikke sluppet inn mål på seks kamp (540) minutter, og resultatene de har levert denne sesongen har vært bunnsolide. Sesongen startet med 5-0 mot regjerende seriemester Fløya. Det ble etterfulgt av 1-0 borte mot Grei, før det i siste kamp, ble 2-0 mot Amazon Grimstad.

I Bergen har det ikke vært like bra, naturlig nok kan man vel si. I serieåpningen ble det et knepent 0-1-tap for Medkila, etterfulgt av 2-4 mot Hønefoss. Sist kom sesongens første poeng da man sikret poeng mot Grei i Bergen. Men nå blir det ingen enkel oppgave når man reiser for å møte bunnsolide Øvrevoll Hosle.

BUNNSOLID: Øvrevoll Hosle har vært bunnsolide denne sesongen med en målforskjell på 8-0. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Likevel er det Åsane som har et lite overtak innbyrdes. Med sine fem seire på 12 kamper, slår de Øvrevolls tre seire, men resultatene i løpet av de siste årene viser hvor jevnt det har vært.

I løpet av de siste syv møtene har ingen av seirene vært med mer enn ett mål, og lagene står med to seire hver på de syv møtene.

Tabellen i 1. divisjon ser slik ut før den fjerde serierunden: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Stabæk 5 13 15
2 Medkila 5 10 12
3 Øvrevoll Hosle 5 8 12
4 Hønefoss BK 4 0 6
5 Grei Kvinner Elite 4 1 5
6 Åsane 4 -1 4
7 Amazon Grimstad 5 -4 4
8 KIL/Hemne 5 -7 4
9 Fløya 4 -9 2
10 Fart 5 -11 1