1. divisjon: Festkveld for Fløya – tok sesongens første seier

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

De måtte vente i ni serierunder, men søndag kunne endelig Fløya juble for sesongens første seier etter 4-0 borte mot Fart.

Sist oppdatert: 13. sep 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Stabæk – Hønefoss 3-1
Amazon Grimstad – Grei 3-0
Kil/Hemne – Åsane 2-2
Medkila – Øvrevoll Hosle 2-1
Fart – Fløya 0-4

Les også: Nå er alt i Rosenborgs hender

Snudde fra underlege til seier

Stabæk – Hønefoss 3-1 (0-0)
Mål: 0-1 Synne Kristine Hamborg (52), 1-1 Zara Jönsson (63), 2-1 Melissa Bjånesøy (76), 3-1 Melissa Bjånesøy (90)

Det var en underholdende og deilig godbit vi fikk servert denne fredagen da flomlysene stod på, da Stabæk tok imot Hønefoss på Nadderud. 

Men det var ikke før i den andre omgangen at det virkelig skulle smelle. For i løpet av de første 45 minuttene var det relativt få sjanser. Nærmest var kanskje hjemmelaget, men likevel var det bortelaget som kunne juble først for scoring.

TOPPSERIEN: Melissa Bjånesøy cruiser mot Toppserien for øyeblikket etter nok en seier. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Syv minutter ut i den andre omgangen plukket Synne Hamborg ballen opp på 20 meter etter en feil hos hjemmelaget i bakre rekker. Da nølte hun ikke et sekund og sendte gjestene i føringen, noe overraskende ut i fra spill og sjanser.

Da byttet hjemmelaget inn storscorer Zara Jönsson litt senere, og hun brukte ikke lang tid på å markere seg. Det tok faktisk bare noen sekunder. Hun satte ballen i mål etter en dødball, og Stabæk var tilbake i oppgjøret for fullt i jakten på tre poeng.

Og drøyt kvarteret før slutt, var Stabæk for første gang i kampen i ledelsen. Melissa Bjånesøy fant veien til nettmaskene, og og på overtid satte kapteinen spikeren i kista da hun sikret seieren med sin 3-1-scoring.

Sterk og viktig Amazon-seier

Amazon Grimstad – Grei 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Johanna Helena Salmijärvi (28), 2-0 Cathrine Dyngvold (43), 3-0 Julie Alexanda Andersen Lossius (89)

For kun én uke siden var det Grei som hadde vunnet 4-2 og kunne juble for seier. Denne helgen møttes lagene på nytt, og da var utfallet helt annerledes i det som kan vise seg å være en svært viktig seier for hjemmelaget. 

Og det var hjemmelaget som åpnet kampen best og styrte kampen. Derfor var det ikke helt ufortjent at Johanna Salmijärvi sendte hjemmelaget i føringen med et godt skudd fra drøyt 20 meter. Bedre ble det også for Amazon da Cathrine Dyngvold økte ledelsen kun to minutter før hvilen. Hun løp fra Grei-forsvaret som ikke kunne stoppe spissen som nå står med seks scoringer denne sesongen.

SLO TILBAKE: Amazon Grimstad slo denne helgen tilbake med 3-0 mot Grei. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Noe jevnere ble det etter hvilen, men uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene umiddelbart. Til slutt var det hjemmelaget som fant veien til nettmaskene, og som dermed punkterte kampen med Julia Lossius sin 3-0-scoring helt på tampen av oppgjøret.

Dermed er Amazon tilbake på vinnersporet etter to strake tap, mens Grei går på sesongens fjerde tap. To poeng skiller lagene på tabellen i favør Grei.

Les også: Cupen gjennomføres: I år blir det finale på Ullevaal

Trønderne stoppet Åsanes seiersrekke

Kil/Hemne – Åsane 2-2 (1-2)
Mål: 0-1 Nina Vestbøstad (12), 1-1 Malin Furuli Munkvold (26), 1-2 Ida Skaar Kroken (32), 2-2 Sara Kristine Eggesvik (57)

Søndagen startet med oppgjøret mellom Kil/Hemne, og et av de aller største formlagene i serien: Åsane. Det ble langt ifra noen enkel bortekamp for bergenserne. 

Men til tross for det så det veldig lovende ut for Åsane da Nina Vestbøstad sendte gjestene i ledelsen allerede etter 12 minutter. Den ledelsen varte derimot ikke lenger enn 14 minutter, for da utlignet Malin Munkvold for hjemmelaget.

Enda raskere var Åsane med å svare på nytt, og kun seks minutter etter hjemmelagets utligning, var gjestene tilbake i føringen. Ida Kroken sendte Åsane opp i 2-1, og bergenserne ledet dermed til pause.

STOPP: Kil/Hemne maktet å stoppe Åsanes solide rekke denne helgen og tok ett poeng mot bergenserne. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Men nok en gang klarte hjemmelaget å komme tilbake i kampen. Tidligere Charlton-spiller Sara Eggesvik utlignet for Kil/Hemne etter 57 minutter, og etter den scoringen klarte aldri Åsane å finne veien til nettmaskene for tredje gang i kampen.

Det betyr at rekken på to strake seire for Åsane ryker, som nå har vunnet fem av de syv siste kampene. Kil/Hemne slår tilbake etter tapet mot nettopp Åsane sist helg, som endte 0-3 i Bergen.

Harstadværingene vant toppoppgjøret – klatret på tabellen

Medkila – Øvrevoll Hosle 2-1 (2-0)
Mål: 1-0 Kim Dolstra (25), 2-0 Hanne Larsen (34), 2-1 Mia Merlid (80)

Rundens definitive toppoppgjør ble spilt i Harstad da Medkila møtte Øvrevoll Hosle. Øvrevoll Hosle var nummer to før helgens runde, mens Medkila var nummer tre. 

Til tross for at det var hjemmelaget som kom best i gang, var det gjestene som kom til den første store sjansen i den første omgangen. Tre ganger måtte hjemmelagets keeper i aksjon, men med nød og neppe fikk Medkila klarert på streken.

Etter 25 minutter klarte Medkila å gjøre det gjestene ikke klarte å gjøre: Å få ballen i mål. Hjemmelaget fikk straffespark, og Kim Dolstra satte inn 1-0 for Harstadværingene. Ikke lenge etterpå ble ledelsen doblet da Medkila igjen fikk straffespark. Men denne gangen var det faktisk keeper Hanne Larsen som fikk muligheten fra 11 meter, og satte inn 2-0.

JEVNT: Det er helt jevnt mellom Medkila og Øvrevoll Hosle etter helgens kamp. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

I den andre omgangen forsøkte Øvrevoll å jakte en redusering, men det resulterte ikke i stort annet enn en drøss av cornere. I hvert fall ikke umiddelbart.

For scoringen skulle nemlig komme for gjestene. 10 minutter før slutt reduserte Mia Merlid for Øvrevoll, men scoringen kom for sent. Gjestene rakk aldri å komme tilbake i kampen, og nå er det faktisk helt likt mellom lagene. 10 kamper er spilt, begge lag har 21 poeng og utrolig nok samme målforskjell på 21-10. 

Drømmekveld for Fløya

Fart – Fløya 0-4 (0-1) 
Mål: 0-1 Veronika Sæthre (34), 0-2 Regina Fiabema (54), 0-3 Eline Sofie Hestveen (64), 0-4 Sandra Simonsen (65)

Kanskje det var rundens aller viktigste kamp som ble spilt da nummer og ti på tabellen møttes til den definitive bunnkampen søndag ettermiddag. Ingen av lagene hadde en eneste trepoenger før oppgjøret, og avstanden opp til sikker plass hadde begynt å bli farlig stor, særlig etter at Amazon Grimstad vant sitt oppgjør mot Grei.

Den første omgangen var preget av mange innkast, balltap og en del stopp i spillet. Den første sjansen i kampen var det hjemmelaget som fikk da Mina Kjørum ble spilt fri alene med keeper. Men Andrea Wie gjorde en jobb i buret til Fløya, og var raskt ute for å gjøre målet lite for Farts angriper. Avslutningen ble stoppet, og gjestene slapp unna. Kun sekunder senere var Fart nære igjen på en corner, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes.

Derfor var det kanskje litt mot spillets gang da Fløya gikk opp i føringen bare seks minutter senere. Veronika Sæthre kom høyest i feltet etter en godt slått corner, og stanget ballen nede i hjørnet utakbart for keeper. Noen minutter senere var hun nære å gjøre en tro kopi, men denne gangen fikk Fart klarert unna.

ENDELIG: Endelig kunne Fløya juble for sesongens første trepoenger. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Sandra Simonsen fikk også en gedigen mulighet til å doble ledelsen syv minutter ut i den andre omgangen. Simonsen havnet alene med keeper, men hennes avslutning ble reddet og avverget ut til et hjørnespark.

To minutter senere reddet Beate Engeli igjen et forsøk fra Simonsen. Men returen havnet rett i beina på Regina Fiabema som ikke kunne gjøre annet enn å trille ballen i det åpne buret.

Og da rant målene inn for gjestene. I løpet av to minutter kom både 3- og 4-0 for Fløya etter scoringer av Eline Hestveen og Sandra Simonsen, som dermed kunne juble for en ordentlig storseier. Verre er det for Fart som for femte kamp på rad går av banen uten scoring. Kun ett poeng har laget etter 10 serierunder, og det er ni poeng opp til sikker plass.

Tabellen i 1. divisjon ser nå slik ut: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Stabæk 10 18 27
2 Øvrevoll Hosle 10 11 21
3 Medkila 10 11 21
4 Åsane 10 9 17
5 Hønefoss BK 10 8 16
6 KIL/Hemne 10 -2 12
7 Grei Kvinner Elite 10 -3 12
8 Amazon Grimstad 10 -6 10
9 Fløya 10 -13 6
10 Fart 10 -33 1