1. divisjon: Fart ydmyket – Amazon Grimstad overrasket i Bergen

Etter Stabæks solide 3-0-seier i går, har de resterende fire kampene blitt spilt denne søndagen.

Sist oppdatert: 24. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Grei – Stabæk 0-3
Kil/Hemne – Fart 5-0
Øvrevoll Hosle – Medkila 1-0
Åsane – Amazon Grimstad 0-1
Hønefoss – Fløya 5-2

Les også: Dramatikk i Bergen – historisk seier i LSK-hallen 

Landslagslegende gjorde comeback

Grei – Stabæk 0-3  (0-3)
Mål: 0-1 Zara Jönsson (4), 0-2 Melissa Bjånesøy (28), 0-3 Melissa Bjånesøy (30)

Det var kanskje noen som hadde trodd at Grei kunne klare å ta poeng mot de suverene serielederne fra Nadderud. Men igjen beviste Stabæk sin klasse, og det var blant annet et noe spesielt comeback som ble snakket om i etterkant. 

Tidligere landslagskeeper Ingrid Hjelmseth, spilte fra start for gjestene. Grunnen var at to av de andre keeperne hadde vært i kontakt med en mulig corona-syk spiller på NTG, og var derfor i karantene. De tre keeperne i Stabæk hadde hatt treninger sammen i løpet av denne perioden, og da kunne ingen av dem benyttes til dette oppgjøret. Senere ble det også klart at prøven var negativ, men Stabæk valgte å ta alle forholdsregler.

Og Stabæk hadde få problemer denne lørdagen med å ta tre poeng på Årvoll kunstgress. Allerede etter fire minutter sendte Zara Jönsson gjestene i ledelsen. Med kun to baklengsmål denne sesongen var det liten tvil om at oppgaven ikke ble akkurat noe enklere med den tidlige scoringen.

Bedre ble det heller ikke da Melissa Bjånesøy først doblet ledelsen, før hun igjen, to minutter senere, etter halvtimen spilt, sendte Stabæk opp i 3-0. Da var på mange måter kampen allerede avgjort.

USTOPPELIGE: Stabæk virker å være ustoppelige denne sesongen, og står med full pott etter syv kamper. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Den andre omgangen ble mer en slags transportetappe for gjestene, som hadde få problemer med å kontrollere inn seieren. Det roet seg mer, og Stabæk klarte ikke å skape like mye, men vant komfortabelt.

Neste kamp for Stabæk er mot formlaget Åsane på Nadderud. Den spilles 30. august. Grei møter Fløya på bortebane samme dag.

Les også: Her er rundens lag fra den åttende serierunden i Toppserien

Øvrevoll Hosle vant toppoppgjøret

Øvrevoll Hosle – Medkila 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Anja Rasmussen (35)

Parallellt med Kil/Hemne – Fart, ble det spilt et toppoppgjør i 1. divisjon tidlig denne søndagen. Øvrevoll Hosle tok imot Medkila, og nummer to og tre på tabellen møttes. Kun to mål favør Medkila skilte lagene på tabellen. 

Etter at Øvrevoll Hosle hadde hatt noen gode muligheter i løpet av den første halvtimen, fikk de omsider nettsus etter 35 minutter. Anja Rasmussen utnyttet en feil i Medkila-forsvaret, og satte inn 1-0-scoringen for Øvrevoll, som også hadde skapt de største mulighetene så langt i oppgjøret.

Like før pause var vertene også nære med å doble ledelsen, men det endte kun med stolpe og ut for hjemmelaget, som gjorde at det stod 1-0 til pause.

NEDERLAG: Medkila kjempet hardt mot Øvrevoll Hosle, men måtte til slutt gi tapt. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Og mot et normalt solid ØHIL-forsvar, var det ikke enkelt for gjestene å score denne søndagen. Medkila hadde scoret i samtlige kamper før oppgjøret, men i den syvende serierunden måtte de til slutt gå målløse av banen.

Nærmest var nok Mette Skau på et frispark på tampen av kampen med et frispark, og etter en nokså svak førsteomgang fra gjestene, hevet de seg i den andre omgangen. Likevel var det hjemmelaget som kunne juble for de tre poengene, og de er nå tre poeng foran Harstadværingene.

Fart ydmyket på bortebane – nå blinker varsellampene

Kil/Hemne – Fart 5-0 (4-0)
Mål: 1-0 Dina Hegerberg (3), 2-0 Sara Eggesvik (29), 3-0 Sara Bjerksæter (33), 4-0 Dorte Pelabon (43), 5-0 Sara Bjerksæter (49)

De første rundene i 1. divisjon etter nedrykket fra Toppserien har vært alarmerende nok for Fart. Denne søndagen ventet også en svært viktig kamp i bunnen av tabellen. Nå ser det definitivt ikke noe mer lovende ut etter at Fart ble ydmyket på bortebane. 

Allerede etter tre minutter av kampen var hjemmelaget i ledelsen. Dina Hegerberg scoret, og Fart fikk en verst mulig start på kampen.

Fart holdt så unna i en drøy halvtime etter scoringen, men så kom det to kjappe fra hjemmelaget. Først doblet Sara Eggesvik ledelsen, før Sara Bjerksæter scoret sitt første mål for dagen.

Bedre ble det ikke da Dorte Pelabon la på til 4-0 to minutter før pause.

KONTRASTER: Samtidig som Kil/Hemne kunne juble for tre svært solide poeng, ser det bekmørkt ut for Fart om dagen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Og om det skulle være noe håp om noe comeback, ble det i hvert fall raskt sluknet i den andre omgangen. For kun fire minutter ut i omgangen scoret Sara Bjerksæter sitt andre mål for dagen, og økte ledelsen til 5-0, som også ble sluttresultatet.

Dette resultatet betyr nå at Fart har fem poeng opp til Grei på sikker plass, mens Kil/Hemne nå er fem poeng over streken.

Amazon Grimstad med knallsterk borteseier

Åsane – Amazon Grimstad 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Ingrid Bergland (63)

Åsane har virkelig vært et av de store formlagene i det siste, og med kun én seier for Amazon Grimstad før helgens møte, var hjemmelaget regnet som favoritter i forkant. 

Men det ble langt i fra noen enkel kamp for Åsane. Til tross for at Amazon Grimstad ikke har hatt den beste sesongstarten, var resultatet til pause 0-0.

STERKT: Amazon Grimstad feirer seieren etter tre meget sterke poeng på bortebane mot Åsane. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån

Og etter hvilen skulle man kanskje tro at bergenserne ville sikre seg seieren til slutt. Men slik gikk det ikke. Etter 63 minutter av kampen sendte Ingrid Bergland gjestene i føringen, og Amazon Grimstad ledet 1-0.

Den scoringen var akkurat nok til å sikre seg tre særdeles sterke og viktige poeng for gjestene, mens Åsane fikk et lite tilbakeslag etter å ha vært i god form i det siste, med 10 poeng på de fire foregående kampene.

Nytt Fløya-tap i målfest

Hønefoss – Fløya 5-2 (3-0)
Mål: 1-0 Maria Hustad (2), 2-0 Synne Hamborg (21), 3-0 Silje Nyhagen (22), 4-0 Julie Solberg (48), 4-1 Vilde Bratland (62), 5-1 Silje Nyhagen (74), 5-2 Vilde Bratland (80)

Regjerende seriemester, men denne sesongen har ikke Fløya vært i nærheten av noe slikt. Før oppgjøret med Hønefoss, som var rundens siste kamp, hadde ikke Fløya notert seg for en eneste seier i årets sesong. Den kom heller ikke denne ettermiddagen. 

Allerede etter to minutter var hjemmelaget i ledelsen. Maria Hustad fikk pirket ballen over streken fra kloss hold, og gjestene fikk en verst mulig start på kampen.

Etter 21 minutter fant Synne Hamborg veien til nettmaskene med en volley inne i 16-meteren. Og ikke mange sekundene etterpå headet Silje Nyhagen inn et innlegg på bakre stolpe. Allerede etter 22 minutter ledet hjemmelaget 3-0 mot de regjerende seriemesterne.

Fløya hadde også noen muligheter til å score i den første omgangen. Nærmest var Veronika Sæthre etter en dødball, men hennes heading gikk til side for mål.

MÅLFEST: Hønefoss kunne juble hele fem ganger for scoring mot Fløya. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Det ble heller ikke noe bedre for Fløya da Julie Solberg økte til 4-0 kun tre minutter ut i den andre omgangen. Reduseringen kom riktignok etter 62 minutter etter en scoring av Vilde Bratland. Men det var aldri noe tvil om hvor poengene ville ende.

Et drøyt kvarter før slutt la Silje Nyhagen på til 5-1, før Vilde Bratland igjen reduserte til 2-5 for Fløya. Dermed står Fløya fortsatt uten seier denne sesongen når vi nærmer oss halvspilt sesong. De er nest sist på tabellen, mens Hønefoss er nå likt med Åsane, kun med dårligere målforskjell. De er nå nummer fem.

Tabellen i 1. divisjon ser nå slik ut etter runden: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 12 26 28
2 Åsane 12 13 26
3 Øvrevoll Hosle 12 3 21
4 Amazon Grimstad 11 -1 20
5 Medkila 12 -2 19
6 Hønefoss BK 12 -1 16
7 Grei Kvinner Elite 11 -1 14
8 Fløya 12 -5 11
9 KIL/Hemne 12 -8 7
10 Fart 12 -24 5