Haugstad om jobben hun fikk via Manpower: – Helt perfekt ved siden av fotballen

Kristin Haugstad får relevant jobberfaring mens hun kan fokusere på fotballen.

Sist oppdatert: 18. des 2020 Skrevet av: Toppfotball Kvinner

 

PARTNERINNHOLD:

I fjor inngikk Toppfotball Kvinner og Manpower en unik avtale som skal bidra til at flere fotballspillere kan satse samtidig som de får muligheten til et tilpasset arbeids- og utdanningsløp. Gjennom et nytt karriereprogram er det nå lettere for spillerne i Toppserien og 1. divisjon å kombinere fotball med studier og arbeid.

Lyn-spiller Kristin Haugstad er én av spillerne som har benyttet seg av muligheten. Gjennom samarbeidet Toppfotball Kvinner har med Manpower fikk 26-åringen jobb i Flyktninghjelpen i Oslo.

– I sommer kom jeg i kontakt med Manpower. Prosessen var veldig grei. Jeg lagde en profil på nettsiden deres hvor jeg oppga alt av informasjon; mine styrker, tidligere erfaring, utdannelse, CV og attester. Dette var for å finne en god match for både arbeidsgiver og meg, forteller Haugstad.

Hele intervjuet kan du se i videovinduet her:

Les også: Toppfotball Kvinner inngår samarbeid med Høyskolen Kristiania

Manpower har engasjert egne karriereagenter for å kartlegge hver enkelt spillers kompetanse og preferanser, og bistå med å ta gode valg for en parallell karriere. Slik kan spillerne utnytte sitt potensial som idrettsutøver både på klubb og landslag.

– Generelt sett kan det være veldig utfordrende å finne seg en jobb når man er nylig utdannet, men også særlig hvis man driver med toppidrett. På grunn av en pandemi og fellesferie var det stille en stund, men da jeg fikk høre om jobbmuligheten i Flyktninghjelpen, var det bare å hoppe på et jobbintervju på kort varsel, sier Haugstad.

Og det er 26-åringen glad for at hun gjorde.

– Denne jobben viser seg å være helt perfekt med tanke på fleksibilitet. Jeg jobber tre ganger i uken, noe som gjør at jeg kan konsentrere meg om fotballen og at totalbelastningen ikke blir altfor stor, sier Lyn-spilleren.

Kristin Haugstad på jobb for Flyktninghjelpen i Oslo.

Les også: – Har fått et nytt arbeidsliv jeg ikke trodde var mulig å kombinere med fotball

Haugstad har blant annet en master i strategisk kommunikasjon. I Flyktninghjelpen jobber Haugstad med eksterne relasjoner og bedriftspartnerskap.

– Jobben er også perfekt med tanke på at jeg får relevant jobberfaring, det gir meg muligheten til å utvikle meg i fagfeltet, og jeg vil stå bedre rustet for den dagen jeg legger opp.

– Siden jeg startet har jeg vært utrolig fornøyd. Det er både utfordrende, lærerikt og givende. Det funker helt perfekt med treninger. Jeg synes også det er veldig fint å få litt andre impulser i hverdagen, sier Haugstad, som absolutt vil anbefale sine fotballkolleger å gjøre som henne.

– Jeg har vært veldig fornøyd med samarbeidet Toppserien har med Manpower, og oppfordrer andre til å benytte seg av slike muligheter.


Spiller du i Toppserien eller 1. divisjon og vil komme i kontakt med Manpower? Les mer her.


I fjor fortalte Røa-spillerne Maria Hiim og Anya De Courcy om sine erfaringer rundt Manpower-samarbeidet:

Les også: Høyteknologiske VR-briller skal løfte Toppserien