Stabæk holder kurs mot opprykk etter ny storseier

Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Ikke overraskende ble det utskiftninger på pallen da de fire øverste lagene møtte hverandre innad i førstedivisjonen.

Sist oppdatert: 27. sep 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Scoret sine to første for klubben

Fart 1-4 Hønefoss (pause: 0-3).
Fart kunstgress.
Mål: Finnevolden (11, 25), Nyhagen (40), Berge (50), Nilsen (76).

Hønefoss var soleklare favoritter før møtet med Fart. I det motsatte oppgjøret endte det 7-0 til de hvite og grønne, og fra start av så det ut til å bli en reprise. 

Drøyt ti minutter tok det før Emilie Finnevolden klinket inn kampens første scoring, og et lite kvarter senere doblet hun ledelsen.

Finnevolden scoret på bestilling for Sandefjord i divisjonen under forrige sesong og endte på elleville 21 mål på 20 kamper. Det har startet litt trått i Hønefoss, men mot Fart – i hennes femte kamp for klubben – åpnet hun målkontoen. 

Ikke overraskende ville ligaens toppscorer, Silje Nyhagen også være med på leken og satte inn gjestenes tredje fem minutter før hvilen.

KUNNE JUBLE: Med seier mot Fart tok Hønefoss sin andre strake trepoenger etter tapet mot Stabæk i runde ti. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Etter pause tok det ikke lang tid før gjestene var på ferde igjen. Fem minutter inn i omgangen fikk de et straffespark som Stina Berge satte i kassa – som hun også gjorde da lagene møttes i Hønefoss.

Med et kvarter igjen på klokka foretok Hønefoss et tribbelbytte, og før innbytterne hadde funnet seg helt til rette fikk Farts hjemvendte Natalie Nilsen redusert til 4-1, som også ble sluttresultatet.

Nilsen skal spille resten av sesongen for Fart siden hennes eventyr i andredivisjonen med Aalesund ble avlyst.

Emilia Ruud gikk rett inn i startelleveren til sin debut for Hønefoss og spilte hele kampen.

Gjestene kunne dra hjem med tre poeng, og ettersom Øvrevoll Hosle tapte mot serieleder Stabæk denne runden, klatrer Hønefoss opp til tredjeplass. De har nå ett poeng mer enn Øvrevoll Hosle på fjerdeplass, men de har også spilt en kamp mer.

Farts neste kamp: 03.10, 13:00: Borte mot Grei.
Hønefoss’ neste kamp: 03.10, 15:00: Borte mot Fløya.

Stjal poengene på overtid – igjen

KIL/Hemne 2-2 Grei (pause: 1-0).
Hemne Sparebank Arena.
Mål: Smevoll (38), Johansen (84), Nielsen (90), Jolin (90). 

Da lagene møttes tidligere i sesongen lå KIL/Hemne an til å ta tre poeng, men på overtid ble de frarøvet seieren etter en sen Grei-scoring.

Etter at Mari Smevoll hadde satt inn ledelsen i førsteomgang med sin andre scoring for sesongen, og at den tilsynelatende sikre 2-0-scoringen fra Sandra Johansen var et faktum seks minutter før full tid, tenkte de fleste at det ville gå KIL/Hemnes vei. 

Lørdag skulle dog historien gjenta seg.

JEVNT: I begge oppgjørene mot hverandre denne sesongen har lagene delt poengene seg imellom. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

På overtid fikk gjestene et straffespark som Dina Marie Nielsen konverterte til scoring, og rett før kampen ble blåst av dukket den rutinerte Grei-spilleren, Amanda Jolin opp og satte inn 2-2 med sin første scoring for sesongen. 

Igjen ble poengene delt, og nok en gang er skjer det med en enorm bitterhet for KIL/Hemne som ikke klarte å holde Grei unna i sluttminuttene.

Lagene avslutter runden med 13 poeng hver. KIL/Hemne på sjetteplass og Grei på syvendeplass, de samme plassene de gikk inn i runden med. 

KIL/Hemnes neste kamp: 04.10, 13:00: Hjemme mot Medkila.
Greis neste kamp: 03.10, 13:00: Hjemme mot Fart.

Stabæk maler på

Stabæk 4-1 Øvrevoll Hosle (pause: 3-1).
Nadderud stadion.
Mål: Jönsson (4), Bjånesøy (14), Berre (35), Kielland (43), Loennecken (82).

Stabæk opprettholder den stø kursen opp mot Toppserien igjen, og i toppkampen mot Øvrevoll Hosle ble vi servert nok en maktdemonstrasjon som igjen bekreftet hvor bestemte Bærum-klubben er på å rykke opp.

Kun fire små minutter tok det før svenske Zara Jönsson satte inn hjemmelagets første scoring. Ti minutter senere meldte en ny Stabæk-spiller seg på scoringslisten. Til absolutt ingens overraskelse fant Melissa Bjånesøy veien til nettmaskene. Den rutinerte målmaskinen scoret sitt åttende mål på seks kamper.

Et lite håp ble tent da Ine Strømstad Berre reduserte til 2-1, men håpet ble noe tynnere da Justine Kielland svarte med en scoring fra straffemerket.

PÅ BESTILLING: Melissa Bjånesøy scorer kamp ut og kamp inn for serielederen. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån.

Den siste spikeren i kista ble slått inn da hjemmelagets Thea Loennecken fastsatte resultatet til 4-1. For fjerde gang denne sesongen scorer Stabæk fire eller mer i en og samme kamp.

Ikke nok med det. Det er kun én kamp denne sesongen at det nylig nedrykkede laget har scoret kun ett mål. Det kom i 1-0-seieren mot Amazon Grimstad på Sørlandet. Det sier virkelig noe om nivået serielederen holder.

Øvrevoll Hosle faller ned til fjerdeplass på tabellen og blir forbipassert av Hønefoss som tok tre poeng mot Fart denne runden.

Stabæks neste kamp: 04.10, 15:00: Borte mot Åsane.
Øvrevoll Hosles neste kamp: 03.10, 15:00: Hjemme mot Amazon Grimstad.

Ny hjemmeseier i Nord

Medkila 2-1 Åsane (pause: 2-1).
Harstad stadion.
Mål: Dolstra (18), Mathisen (40), Bjørnebøle (45).

I skyggen av en ellevill Stabæk-sesong leverer Harstad-damene i Medkila også rimelig solid. Denne runden vartet de opp med nok en sterk seier.

På motsatt banehalvdel sto Åsane. Med tre seirer og en uavgjort på de siste fire kampene, og i tillegg være det eneste laget som har vunnet mot Stabæk denne sesongen, er det ingen enkel oppgave å møte bergenserne.

Likevel trengte ikke Medkila mer enn førsteomgangen for å score de nødvendige målene for å ta tre poeng mot gjestene.

I FORM: Medkila står nå med fire strake seirer i serien. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Kim Dolstra, som kom fra Grand Bodø før forrige sesong, scoret kampens første etter snaue 20 minutter. Ledelsen ble doblet da Agnethe Olaug Mathisen satte hjemmelagets andre bak Åsane-keeper, Ingvild Thynes Villa.

Medkila klarte å nøytralisere Milena Kokosz, men Synne Eide Bjørnebøle ga gjestene et trøstemål rett før pause.

Ettersom Øvrevoll Hosle tapte sin kamp, legger Medkila et tyngre beslag på andreplassen som gir kvalifisering til spill i Toppserien 2021. Med 27 poeng er det seks poeng opp til førsteplassen og fem poeng ned til Hønefoss som snek seg opp på tredjeplassen denne runden.

Medkilas neste kamp: 04.10, 13:00: Borte mot KIL/Hemne.
Åsanes neste kamp: 04.10, 15:00: Hjemme mot Stabæk.

Jevn målthriller på Sørlandet

Amazon Grimstad 4-3 Fløya (pause: 4-2).
Levermyr stadion.
Mål: Pettersen (12), Sæthre (17), Simonsen (18), Dyngvold (19, 34) Haugstad (28), Sørensen (50).

Rundens mest målrike kamp lot seg spare til søndag ettermiddag. Amazon Grimstad tok imot Fløya. Kampen levde et intenst liv den første timen og det startet med Emma Pettersens første hjemmescoring for sesongen.

Etter det rant målene inn.

Veronika Sæthre utlignet og Sandra Simonsen sendte gjestene i føringen. To av fjorårssesongens Fløya-profiler snudde kampen på to minutter, men Cathrine Dyngvold var med på målfesten og utlignet for hjemmelaget minuttet etter. 

SEIRET TIL SLUTT: Målkavalkaden endte med seier for hjemmelaget. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Dyngvold scoret i det motsatte oppgjøret også, og satte like gjerne ett til i førsteomgang. Rett før det hadde Kristin Haugstad notert seg for sin første for Amazon Grimstad etter overgangen tilbake fra Lyn midtveis i sesongen. 

Helene Sørensen kunne også skryte av å ha satt sesongens første scoring i denne elleville kampen.

Trepoengeren gjør at sørlendingene ligger á poeng med Grei og KIL/Hemne, som møtte hverandre denne runden og delte poengene. Med andre ord en god runde for Amazon Grimstad. 

For Fløyas del betyr det at stykket opp til åttendeplassen har blitt svært mye lengre. Laget avslutter uka syv poeng bak helgens motstander.

Amazon Grimstads neste kamp: 03.10, 15:00: Borte mot Øvrevoll Hosle.
Fløyas neste kamp: 03.10: 15:00: Hjemme mot Hønefoss.

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 18 48 44
2 Åsane 18 14 36
3 Øvrevoll Hosle 18 14 35
4 Amazon Grimstad 18 4 32
5 Fløya 18 4 24
6 Hønefoss BK 18 -11 23
7 Medkila 18 -18 22
8 KIL/Hemne 18 -5 17
9 Grei Kvinner Elite 18 -15 14
10 Fart 18 -35 9