Det siste reelle hinderet for serielederen

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Kan Grei og Hønefoss slå tilbake etter sine 0-6-tap i runden som var, og kan Medkila skape litt spenning i sesongavslutningen med en seier mot Stabæk i nord?

Sist oppdatert: 16. okt 2020 Skrevet av: Sindre Vian

 

Slik ser runde 15 i førstedivisjonen ut: 

17.10, 11:00: Fløya – Åsane
17.10, 13:00: Grei – Hønefoss
17.10, 13:00: Øvrevoll Hosle – Fart
18.10, 12:00: KIL/Hemne – Amazon Grimstad
18.10, 13:00: Medkila – Stabæk

Kommer første hjemmeseier?

17.10, 11:00: Fløya – Åsane.
Fløya Arena.

Fløya og Åsane kommer begge fra et tap i serien forrige helg. Fløya tapte 1-4 borte mot andreplass Medkila i en kamp man på forhånd visste ville bli tung for laget fra Tromsø. 

Åsane på sin side tok en tur til Grimstad og Levermyr stadion for å møte Amazon. De var favoritter til oppgjøret men gikk på et 1-3-tap etter å ha sluppet inn tre mål i løpet av fem minutter tidlig i førsteomgang.

Begge lag ønsker å komme seg tilbake på hesten, men det er nok viktigst for Åsane, som i større grad har en realistisk sjanse til å klatre på tabellen før sesongslutt. 

MILENA KOKOSZ: I det motsatte oppgjøret mot Fløya scoret Åsanes toppscorer ett av bergensernes fire mål i det som endte med en 4-1-seier. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

De ligger nemlig fem og syv poeng bak henholdsvis Hønefoss og Øvrevoll Hosle. Sistnevnte befinner seg på tredjeplass. Med fire kamper igjen er det mulig å hente inn de poengene dersom de presterer godt. 

Fløya på sin side ligger på nest sisteplass med seks poeng. Det er åtte poeng opp til Grei på plassen over, og med et tøft kampprogram igjen skal det holde hardt for Fløya å passere hovedstadslaget. Dersom de mot formodning klarer å kjempe til seg de poengene de trenger, skal de møte Grei i nest siste serierunde, i det som kan bli avgjørende for tabellplasseringen til begge lag.

Først har de en jobb å gjøre hjemme mot Åsane. De vant hjemmekampen i cupen mot Medkila, men i serien har de enda ikke vunnet på Fløya Arena. 

Klarer de å overvinne en gjeng sultne bergensere?

Kampen ser du ved å klikke på denne linken (direktesport.no).

LES OGSÅ: Milena Kokosz klar for Arna-Bjørnar

Må rette opp fadensene

17.10, 13:00: Grei – Hønefoss.
Årvoll kunstgress.

Grei og Hønefoss hadde hvert sitt brutale møte med en klubb fra Bærum forrige helg. Til sammen slapp de inn hele tolv mål.

Hønefoss-keeper Karolina Westbyn, og hennes innbytter Emma Rønning, måtte til sammen plukke seks baller ut av nettet mot Øvrevoll Hosle, som med seieren overtok tredjeplassen fra nettopp Hønefoss. 

Stabæks Maiken Bjørndalen sto for fire av Greis seks baklengsmål da hun satte sitt første, andre, tredje og fjerde mål for klubben i sin første start for dem. Melissa Bjånesøy og Justine Kielland kom også på scoringslisten.

MISTET TERENG: Hønefoss kjempet om kvalikplassen for opprykk til Toppserien, men etter tapet mot Øvrevoll Hosle er de nødt til å vinne tre av sine fire siste kamper, og er samtidig avhengig av at Øvrevoll Hosle og Medkila leverer langt under forventning dersom de skal ta andreplassen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det er med andre ord mye å revansjere for de to klubbene. At Grei gikk på et tap mot Stabæk var ingen oddsbombe, men at hjemmesterke Hønefoss skulle ryke på et seksmålstap mot tabellnabo Øvrevoll Hosle, var det nok få som forutså.

Situasjonen i Hønefoss blir ikke bedre av at de tapte 5-0 mot Sandviken i kampen før fadesen mot Øvrevoll Hosle, og at deres suksesstrener, Jan Gundro Thorstensen, denne uka offentliggjorde at han ikke vil lede laget neste sesong. Som om ikke det var nok fikk Silje Nyhagen påvist en lett hjernerystelse etter forrige helgs tap, og er usikker til kampen mot Grei. At Hønefoss trenger noe å glede seg over over sikkert.

Kan det være at de får det mot Grei, eller blir det Grei som kommer ut av den litt leie gropa i helgen? 

Da lagene møttes tidligere i år delte de poengene i en kamp hvor Silje Nyhagen og Rikke Thorkildsen scoret hvert sitt mål.

Ny storseier?

17.10, 13:00: Øvrevoll Hosle – Fart.
Ferd arena Hosle.

Fart har hatt for vane å slippe inn en del mål denne sesongen. Det er ikke en karakteristikk man ønsker å ha når man skal møte laget som tok tredjeplassen på tabellen etter å ha valset over den forrige tredjeplassen med en 6-0-seier.

At det er mye godt å hente fra Øvrevoll Hosles forrige kamp er ikke overraskende. Det er nok å ta av. Men det som kanskje seiler øverst er at det ikke var én spiller som presterte over evne. Laget som en helhet var meget imponerende.

Hele fem spillere kom på scoringslisten.

LAGINNSATS: Øvrevoll Hosle vant mer enn fortjent mot Hønefoss forrige runde. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Fart har enda ikke vunnet en kamp denne sesongen, og det er vanskelig å se hvordan de skal klare å bryte ned et høytflyvende Øvrevoll Hosle-lag i Bærum. 

Da lagene møttes sist tapte Fart 0-3 på Fartbanen, men sesongen før vant de 6-0 mot Øvrevoll Hosle.

Dersom hjemmelaget repeterer kampen de hadde mot Hønefoss kan de få sin målrike hevn på lørdag. Det er ikke umulig, og ettersom Medkila spiller mot Stabæk kan dette være en ypperlig mulighet å hente inn noen poeng på andreplassen. 

Tabellnaboene

18.10, 12:00: KIL/Hemne – Amazon Grimstad.
Hemne Sparebank Arena. 

Lagene ligger likt på tabellen. Det har de gjort i ganske mange uker nå. De følger hverandre tett, og hadde på et tidspunkt også med seg Grei som den siste i trioen som holdt den manglende avstanden mellom hverandre ved like. 

Begge lag har 16 poeng, og begge lag kommer fra en 3-1-seier. KIL/Hemne leverte en oppskriftsmessig kamp mot Fart da tidligere Fart-kaptein, og nå KIL/Hemne-spiller, Sigrid Bloch-Hansen scoret mot gamleklubben.

Amazon Grimstad på sin side tok en solid seier mot Åsane på eget gress. Bergenserne kom som favoritter, men dro med lua i handa og tre baklengsmål. 

TO MOT ÅSANE: Amazon Grimstad har vunnet begge sine kamper mot Åsane denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Da lagene møttes tidligere i sesongen vant KIL/Hemne 3-0, men da var trønderne i sin beste periode for sesongen. Før seieren mot Fart la de bak seg to tap og stiller nok ikke med samme selvtillit nå.

En pallplassering er nok utenfor rekkevidde for begge lagene, iallfall om man ser realistisk og ikke teoretisk på det, men de har begge muligheten til å avslutte sesongen på øvre halvdel av tabellen om de presterer i sesonginnspurten. 

Siste reelle hinder for serielederen

18.10, 13:00: Medkila – Stabæk.
Harstad stadion. 

Dette er den udiskutable toppkampen denne runden. Mange vil hevde at førstedivisjonen allerede er avgjort, og selv om det fortsatt finnes en teoretisk mulighet for at Medkila kan ta tabelltoppen om de taper mot Stabæk, er det lite som tilsier at det vil skje. 

Hvis Stabæk vinner er Medkila nødt til å vinne sine gjenværende kamper mens Stabæk må tape mot KIL/Hemne, Fart og Amazon Grimstad – gjerne også med ganske mange mål.

En Stabæk-seier vil nok være spikeren i kista for harstadværingene. 

DURER PÅ: Denne sesongen har Stabæk vunnet 14 av sine 15 kamper. Blir det nok en seier mot Medkila? Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Om Medkila skulle levere sin livs kamp og faktisk gå seirende ut av oppgjøret, vil damene i rødt skrive historie. 

Det vil de strengt tatt også gjøre ved poengdeling. På de 14 kampene lagene har møtt hverandre har Stabæk vunnet samtlige– ikke en statistikk man vil ha hengende over seg når kun seier er godt nok.

Ikke blir det bedre av at Stabæk knuste Grei 6-0 i helgen som var, og at Maiken Bjørndalen scoret sine fire første mål for klubben. Hun og Melissa Bjånesøy har nok skumle planer før møtet med Medkila.

De vet at en seier her godt som sikrer opprykket til Toppserien etter bare én sesong i førstedivisjonen.

Kampen ser du ved å klikke på denne linken (Harstad Tidende). 

Slik ser tabellen i førstedivisjonen ut: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Amazon Grimstad 0 0 0
2 Fart 0 0 0
3 Fløya 0 0 0
4 Grei Kvinner Elite 0 0 0
5 Hønefoss BK 0 0 0
6 KIL/Hemne 0 0 0
7 Medkila 0 0 0
8 Røa Fotball Elite 0 0 0
9 Øvrevoll Hosle 0 0 0
10 Åsane 0 0 0