1. divisjon: Skal det snu for Fløya eller Fart?

Fløya kunne juble som seriemestere forrige sesong, men står fortsatt uten seier denne sesongen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det er snart duket for den sjette serierunden i 1. divisjon.

Sist oppdatert: 14. aug 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Den sjette serierunden i 1. divisjon spilles slik: 

Lørdag 15. august
Øvrevoll Hosle – Hønefoss 13:00

Les ogsåStabæk stikker i fra

Søndag 16. august
Fløya – Kil/Hemne 12:30
Medkila – Grei 14:00
Amazon Grimstad – Stabæk 15:00
Fart – Åsane 16:00

Bunnsolide Øvrevoll Hosle

Lørdag: Øvrevoll Hosle – Hønefoss, Ferd arena Hosle (13:00)

Etter tapet mot Åsane var det på tide for Øvrevoll Hosle å slå tilbake mot Kil/Hemne i forrige serierunde, og det gjorde de. Nå venter et oppgjør mot Hønefoss, og det blir heller ingen enkel oppgave.

Øvrevoll Hosle hadde holdt nullen i tre strake kamper denne sesongen før det be 1-3-tap mot Åsane i den fjerde serierunden. Men mot Kil/Hemne sist ble det 2-0 til Øvrevoll, og det betyr at de igjen er likt med Medkila som tapte mot Stabæk i deres toppoppgjør forrige serierunde. Øvrevoll Hosle har nå holdt nullen i fire av fem kamper denne sesongen, og er bunnsolide defensivt.

Hønefoss har vært noe mer varierende i sine prestasjoner. De står med to seire, to tap og ett uavgjortresultat. På bortebane har de slått Amazon Grimstad, men også tapt mot Kil/Hemne, som Øvrevoll slo sist. I forrige runde spilte Hønefoss 1-1 mot Grei etter å ha havnet under i den første omgangen.

SEIGE: Øvrevoll Hosle er fryktelig vanskelige å score på. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Det er ikke mange kamper mellom disse to lagene. På to oppgjør står de med én seier hver, og disse møtene fant sted forrige sesong.

Den gang fant lagene hvert sitt borteoppgjør. Hønefoss vant 3-1 borte, mens Øvrevoll vant 3-2. Hønefoss klarte til og med å snu dette oppgjøret fra 0-1 til 3-1 på imponerende vis. Men om de klarer å score tre mål på dette forsvaret igjen gjenstår å se.

Les også: En sesongdefinerende runde?

Kan det snu for Fløya?

Søndag: Fløya – Kil/Hemne, Fløya Arena (12:30)

Hvem hadde trodd at Fløya skulle slite så mye etter å ha blitt seriemester forrige sesong? De står nå med null seire før den sjette serierunden sparkes i gang, og kun Fart, som rykket ned fra Toppserien, har gjort det enda dårligere. Nå venter et møte med Kil/Hemne som spesielt på hjemmebane har gjort det vanskelig for sine motstandere. 

0-5, 1-1, 0-4, 3-3 og 1-4. 17 mål er sluppet inn. Det er fasiten på regjerende seriemester, Fløya. Å bli seriemester på nytt kan de bare glemme. Men veien opp til trygg grunn er overkommelig. Med seier mot Kil/Hemne vil de klatre forbi, og minst være nummer åtte i serien – som betyr trygg plass.

Kil/Hemne har hatt en brukbar start etter opprykket fra 2. divisjon ettersom de tross alt har møtte motstandere som Stabæk, Øvrevoll Hosle og Medkila allerede. Det er også de tre tapene de har denne sesongen. De har slått Hønefoss og spilt uavgjort mot Grei, og med formen som Fløya viser, er det ingen grunn til at Kil/Hemne ikke skal kunne klare å ta med seg poeng herfra.

REVANSJE: Er det nå Fløya skal få sin første seier denne sesongen? Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

I likhet med lørdagens oppgjør, er det kun to oppgjør å vise til her – og igjen er det én seier til hvert av lagene.

Oppgjørene ble spilt i 2017, og åpenbart har det skjedd mye siden den gang. Der var Fløya overlegne i nord og vant 5-2, mens Kil/Hemne vant det motsatte oppgjøret. Celine Nergård er en av spillerne fra de oppgjørene (nå Rosenborg) som ikke lenger er å finne i denne kampen.

Kan Medkila slå tilbake?

Søndag: Medkila – Grei, Harstad stadion (14:00)

Full pott var fasiten for Medkila før oppgjøret mot Stabæk forrige helg. Men der ble det null poeng, og det betyr at det nå er tre poeng opp til førsteplassen. Nå venter et oppgjør mot Grei – og deres oppgjør denne sesongen har vært svært jevne. 

Etter fire strake seire var det slutt sist mot Stabæk. Medkila tapte 1-2, men leverte en høyst godkjent bortekamp i antakelig det vanskeligste oppgjøret man kan få denne sesongen. På hjemmebane har de denne sesongen levert 6-1 og 4-1, og vil uten tvil gå for tre poeng når Grei venter på Harstad stadion.

Men Grei virker ikke å være enkle å slå denne sesongen. De står med kun ett tap, tre uavgjorte og én seier denne sesongen. Faktisk har de spilt 1-1 i de sine tre siste oppgjør, og de har ikke sluppet inn mer enn ett mål i en eneste kamp denne sesongen. Mot Hønefoss sikret de seg ett poeng på bortebane sist, og de vil også her forsøke å gjøre det vanskelig for Medkila.

TØFF MOTSTANDER: Grei har gjort det vanskelig for flere lag denne sesongen, men får en tøff oppgave mot Medkila. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Lagene har 10 oppgjør å vise til innbyrdes, med et lite overtak favør Medkila. De står med fem seire, mens Grei står med tre. Da lagene møttes forrige sesong, ble det en målrik affære på Harstad stadion.

Hele 4-3 ble det faktisk i nord, og det var gjestene som den gang stakk av med tre poeng etter å ha snudd 0-2 til seier. Men i det motsatte oppgjøret ble det langt mindre målrikt, dog like jevnt, i oppgjøret som Medkila vant 1-0.

Amazon tar imot suverene Stabæk

Søndag: Amazon Grimstad – Stabæk, Levermyr stadion (15:00)

Med fem av fem mulige seire, er det liten tvil om hvilken oppgave Amazon Grimstad står overfor denne helgen når Stabæk kommer på besøk til Grimstad. Men forrige helg tok Amazon Grimstad sesongens første seier, og har økt selvtillit i forkant av oppgjøret. 

Etter tre tap og ett uavgjortresultat, ble det endelig seier for Amazon Grimstad i forrige runde, da laget slo Fart 4-2 på bortebane. Men 11 baklengsmål på fem kamper er ikke gode nyheter, spesielt ikke når Stabæk er motstander denne helgen.

Stabæk har nemlig en enorm målforskjell på 15-2, og har vunnet samtlige kamper denne sesongen. Sist ble det seier i toppoppgjøret mot Medkila, og de har nå et forsprang på tre poeng ned til Medkila og Øvrevoll Hosle etter forrige runde. Sist de var ute på tur vant de 2-0 borte mot Hønefoss, mens det i første serierunde ble noe tøffere i 2-1-seieren mot Kil/Hemne.

SUVERENE: Stabæk står med full pott etter fem seriekamper. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Historikken taler ikke akkurat for Amazon Grimstad i denne kampen. De står med null seire på 15 oppgjør, mens Stabæk står med hele 14. Det er riktignok noen år siden sist de møttes, men likevel er det liten tvil om hvilken oppgave som nå venter dette Amazon-laget.

Da de møttes i 2015 vant Stabæk begge oppgjørene. På Nadderud endte det 4-1, mens det i borteoppgjøret på Levermyr, ble 3-2 til gjestene. Kaptein Melissa Bjånesøy scoret to av målene den gangen.

Fart møter formlaget

Fart – Åsane, Fart kunstgress (16:00)

Nedrykket fra Toppserien har vært blytungt for Fart. Nederst på tabellen og ingen seire etter fem kamper er fasiten. Her venter også en vanskelig kamp når formlaget Åsane kommer på besøk. 

For defensivt har det virkelig ikke vært godt nok for Fart denne sesongen. 17 baklengsmål etter fem kamper er blytung lesning, og på de siste fire, har 15 av de kommet. Sist ble det 2-4-tap mot Amazon Grimstad og bedre blir det ikke av at gjestene virkelig har fått fart på skøytene.

For nå står bergenserne med to strake seire, og har scoret syv mål på de to siste kampene. Blant annet har de på imponerende vis slått Øvrevoll Hosle 3-1 på bortebane, før det ble 4-1 mot Fløya sist. De står nå med syv poeng på de tre siste kampene, og er på vei oppover på tabellen.

SIST: Fart er sist i 1. divisjon etter fem serierunder. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Oppgjørene mellom lagene er også stort sett veldig jevne. Med seks seire på 12 oppgjøret, har Fart et lite overtak på Åsane, som står med fem. Sist lagene møttes var i 2018.

I 2018 vant Fart begge oppgjørene uten å slippe inn mål. På hjemmebane ble det 1-0, mens man vant 2-0 i Bergen. Julie Blakstad scoret blant annet ett av målene i det oppgjøret. Hun er som kjent ikke i Fart nå lenger, og er nå en viktig brikke hos Rosenborg.

Tabellen i 1. divisjon ser slik ut før den sjette serierunden: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Stabæk 15 35 42
2 Medkila 15 13 33
3 Øvrevoll Hosle 14 16 30
4 Hønefoss BK 15 12 28
5 Åsane 15 15 23
6 KIL/Hemne 14 -1 17
7 Amazon Grimstad 15 -6 17
8 Grei Kvinner Elite 15 -12 14
9 Fløya 15 -29 6
10 Fart 15 -43 2