1. divisjon: Kampen bak Stabæk intensiveres

Hønefoss jakter andreplassen. Foto: Hønefoss Ballklubb

I samme runde som Stabæk sikret opprykket, tetner det seg voldsomt til bak laget fra Nadderud.

Sist oppdatert: 01. nov 2020 Skrevet av: Alexander Larsen

 

Runden

Stabæk – Kil/Hemne 7-0
Amazon Grimstad – Fart 2-0
Hønefoss – Medkila 2-1
Åsane – Øvrevoll Hosle 1-0
Grei – Fløya 1-0

Les også: Vålerenga tok farvel med LSK – storsigneringene avgjørende for Rosenborg

Bjånesøy-show da Stabæk rykket opp

Stabæk – Kil/Hemne 7-0 (5-0)
Mål: 1-0 Melissa Bjånesøy (4), 2-0 Zara Jönsson (8), 3-0 Bjånesøy (10), 4-0 Stine Reinås (24), 5-0 Siri Grønli (30), 6-0 Bjånesøy (57), 7-0 Bjånesøy (76)

15 seire og kun ett tap på 16 kamper, med en målforskjell på 53-11. De la press på seg selv før sesongen på Nadderud, men Stabæk har virkelig innfridd så til de grader, og er nå klare for Toppserien igjen etter ett år i 1. divisjon. 

I praksis var det de siste ukene vært forventet at Stabæk skulle tilbake til Toppserien igjen. Men nå er det også teoretisk i boks, etter at Melissa Bjånesøy herjet med Kil/Hemne lørdag. Toppscoreren i 1. divisjon, nå med 22 mål, ga seg ikke før hun hadde scoret fire for ettermiddagen mot de stakkars trønderne.

Og allerede etter fire minutter kom den første for dagen, etterfulgt av Zara Jönssons dobling fire minutter senere. Til pause stod det allerede 5-0, og den andre omgangen skulle bare bli en transportetappe for hjemmelaget.

STORSPILTE: Melissa Bjånesøy herjet med Kil/Hemne da Stabæk sikret opprykket. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

Bjånesøy hadde scoret to i den første omgangen, men var ikke ferdig for dagen helt enda. Hun ville her heller ikke være noe dårligere, og pyntet på med to nye scoringer i 7-0-seieren mot Kil/Hemne.

Med det er Stabæk tilbake i det gjeveste selskap!

Storscoreren scoret – endte i dårlige nyheter

Amazon Grimstad – Fart 2-0 (1-0)
Mål: 1-0 Cathrine Dyngvold (20), 2-0 Kristin Haugstad (86)

Lørdagens andre kamp ble spilt i Grimstad da Amazon tok imot Fart som ligger desidert sist i 1. divisjon. Det skulle vise seg å bli en trygg og komfortabel trepoenger for hjemmelaget. Men det var ikke bare gode nyheter de fikk i løpet av kampen. 

Starten var derimot lite å si på, for ikke mer enn 20 minutter tok det før Cathrine Dyngvold sendte hjemmelaget i føringen med sin 11. scoring for sesongen.

Men så måtte målscoreren forlate banen før hvilen med en kneskade. Foreløpig er det ikke kjent hva status er på Amazon-spissen.

SENTRAL: Cathrine Dyngvold har vært sentral for Amazon Grimstad denne sesongen, og var også i fokus mot Fart. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån.

Etter at hjemmelaget hadde styrt det meste i den første omgangen, ble jevnere i den andre omgangen og færre sjanser til begge lag.

Fire minutter før slutt kom derimot avgjørelsen, da Kristin Haugstad satte ballen i mål fra lengre hold.

Status er nå at Amazon Grimstad ligger trygt plassert på en sjetteplass, mens Fart ligger fortsatt sist, og har fire poeng opp til trygg plass. I neste runde venter et vanskelig oppgjør for Amazon når Medkila kommer på besøk, mens Fart heller ikke får det enklere hjemme mot Stabæk. 

Les også: Her er TV-kampene for de to siste rundene i Toppserien

Hønefoss vant toppoppgjøret

Hønefoss – Medkila 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Synne Hamborg  (19), 2-0 Guro Næss Berge (77), 2-1 Agnethe Mathisen (90)

Om det skulle være et håp om å kapre andreplassen i 1. divisjon denne sesongen for Hønefoss, var det kun en ting som gjaldt for Hønefoss mot Medkila søndag: Tre poeng. 

Da kunne det nok ikke ha startet så veldig mye for hjemmelaget. Et strålende frispark fra Synne Hamborg gikk rett i nettet, og Hønefoss var det førende laget i den første omgangen.

Men det var ingen rom for å slippe seg nedpå mot tabelltoeren som fortsatt har alt i egne hender.

VIKTIG: Hønefoss tok en viktig seier mot Medkila denne helgen. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Takket være scoringen til Guro Næss Berge kvarteret før slutt, hadde ikke overtidsscoringen fra Agnethe Mathisen noe å si, som kun ble et trøstemål. Berge scoret også sitt første mål for klubben med 2-0-scoringen.

– Jeg fikk litt blackout da alle plutselig var rundt meg og alle gråt, sier målscoreren til HBK TV.

– Jeg føler vi hadde kontroll på kampen i dag, spesielt offensivt. Vi slet litt offensivt, men til slutt ble det 2-1-seier, oppsummerer Synne Hamborg.

Nå er det for alvor spenning bak Stabæk i serien. To poeng bak Medkila befinner både Hønefoss og Øvrevoll Hosle seg, og med to kamper igjen, står det fortsatt mye på spill.

Åsane fulgte opp storseieren

Åsane – Øvrevoll Hosle 1-0 (1-o)
Mål: 1-0 Anna Østrem (20)

Og svaret er nei. Øvrevoll Hosle kunne ikke stoppe Anna Østrem – som scoret tre mål da Åsane smadret Fløya hele 6-0 for to uker siden. Det skulle å vise seg å være akkurat nok for utfallet av kampen. 

Med sin åttende scoring for sesongen, sitt fjerde mål på to kamper, sendte Anna Østrem hjemmelaget i ledelsen etter 20 minutter. Hun storspilte mot Fløya, og skulle vise seg å bli helt avgjørende her også.

I Bergensvinden var det hjemmelaget som ledet 1-0 til pause.

SOLID: Åsane kunne juble for nok en solid seier, og står med 7-0 i målforskjell på de siste to kampene. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

I den andre omgangen nærmet gjestene seg mer og mer, men det ble kun med sjansene. For Åsane er i storform, og ØHIL klarte ikke å score på bergenserne som har holdt nullen i 180 minutter nå. Det er kritisk for Øvrevoll Hosle, som med seier ville ha vært nummer to på tabellen.

Med to serierunder igjen å spille, er det to poeng opp til Medkila. Men med tapet til Medkila, ser gjestene nok på dette som en bortkastet mulighet til å ta over andreplassen.

Skal Øvrevoll klare å sikre andreplassen, må det etter all sannsynlighet bli seks poeng i de to siste kampene. Der venter Grei hjemme, før man avslutter mot Fløya i siste serierunde på bortebane. Åsane har ikke like mye å spille for, og møter Hønefoss og Grei.

Uheldige Fløya

Grei – Fløya 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Silje Paulsen (83)

Sesongen har på ingen måte vært god for Fløya etter å ha vunnet serien i fjor, men tapt kvaliken. 15 seire på 22 kamper har blitt til én fattig seier på 16 denne sesongen. Heller ikke mot Grei skulle den andre komme. 

Det så lenge ut til at Fløya skulle få med seg hvert fall ett poeng, men syv minutter før slutt, røk det igjen for nordlendingene.

Silje Paulsen scoret 1-0, og ble med det matchvinner i oppgjøret.

JEVNT: Det så ut til å gå mot poengdeling, men til slutt sikret Grei tre poeng mot Fløya. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån

At det ikke er noe nedrykk denne sesongen kan Fløya prise seg lykkelig over. I praksis er det ingenting å spille for i de to siste serierundene, og mye skal også til for at de ikke blir nummer ni. Med hele elleve poeng opp til Grei, er det umulig å bli noe bedre, mens det vil bli vanskelig for Fart å hente inn fire poeng.

Grei er dermed nummer åtte på tabellen, ett poeng bak Kil/Hemne. I beste fall kan laget bli nummer seks når sesongen snart er over.

Slik ser tabellen ut etter runden: 

TABELL | 1.DIVISJON
1 Røa Fotball Elite 18 48 44
2 Åsane 18 14 36
3 Øvrevoll Hosle 18 14 35
4 Amazon Grimstad 18 4 32
5 Fløya 18 4 24
6 Hønefoss BK 18 -11 23
7 Medkila 18 -18 22
8 KIL/Hemne 18 -5 17
9 Grei Kvinner Elite 18 -15 14
10 Fart 18 -35 9