1. divisjon: Amazon Grimstad cruiser videre

Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

1. divisjons 11. serierunde ga oss ny tabelltopp. Det er tett mellom kvartetten i toppen, som har en liten luke ned til resten av lagene. I bunnen er det intet nytt.

Sist oppdatert: 24. jun 2019 Skrevet av: Marita Iversen

 

Med sin sjette strake seier i 1. divisjon tok Amazon Grimstad i helgen over tabelltoppen. Søndagagens 5-1-seier over Byåsen er bare én i rekken av store seire for Amazon i år. Laget overbeviser med kvalitet i alle ledd, og ser for tiden ut til å være best rustet i divisjonen med tanke på stabilitet i prestasjoner.

Les også: Tabellen i 1. divisjon

Fortsatt like tett i toppen

Også Øvrevoll Hosle viser gode takter for tiden, og nekter å la Amazon dra fra i toppen. Det ble som ventet en tøff kamp mot Grand Bodø, men Øvrevoll Hosle eide andre omgang og vant til slutt 3-1 etter to scoringer i løpet av den siste halvtimen.

Marita Holmen Iversen.
Marita Holmen Iversen (27) har tidligere spilt for Medkila og Røa. Nå er hun masterstudent ved OsloMet og skriver for Toppfotball Kvinner.

Tidligere tabelltopp, nå 3. plass, Fløya gikk på et forsmedelig tap mot Medkila. En tidlig utvisning på Mona Ophus-Johannessen gjorde at Tromsø-laget ikke klarte å holde på tomålsledelsen de hadde til pause. Kim Dolstra scoret vinnermålet i siste ordinære spilleminutt av andre omgang, hennes andre for dagen, og sikret tre viktige poeng for Medkila som fikk klatret et lite stykke opp fra bunnstriden.

4. plassen Hønefoss virket ikke å ha vanskeligheter i lørdagens bortekamp mot Nanset. Sluttresultatet ble 3-0, med hattrick signert av Hønefoss sin kaptein Silje Bekkåsen Nyhagen. Nyhagen deler nå toppscorertittelen med Celine Nergård i Fløya og Joshualyn Favour Reeves i Øvrevoll Hosle, som alle har scoret 11 mål hver.

Intet nytt i bunnen

Snøgg fikk en vanskelig oppgave da de fikk besøk av Grei Kvinner Elite på lørdag. Jeg sådde før kampen tvil om Greis angrepsstyrke ettersom kantspillerne fra Vålerenga har returnert, men Anne Lise Olsen tok på seg ansvaret og scoret to av Greis tre mål denne ettermiddagen. Resultatet ble til slutt 1-3, og heller ikke denne gangen fikk Snøgg spedd på med noen poeng.

Les også: Overganger i Toppserien og 1. divisjon

Det ble målløst mellom Åsane og Kaupanger da lagene møttes søndag. Begge lag hadde trengt tre poeng for å komme seg unna bunnlagene. Åsane hadde med seier klatret opp til 6. plass mellom Grei og Medkila. Kaupanger kunne med tre poeng gått forbi Byåsen på 9. plass. Det ser ut til at Åsane og Kaupanger blir liggende og kjempe i nedrykksstriden sammen med alle de andre lagene som heller ikke er blant topp fire. Så jevn er tabellen ved halvspilt sesong!

Slik endte 11. serierunde i 1. divisjon

Medkila – Fløya 3-2
Grand Bodø – Øvrevoll Hosle 1-3
Nanset – Hønefoss 0-3
Snøgg – Grei Kvinner Elite 1-3
Amazon Grimstad – Byåsen 5-1
Åsane – Kaupanger 0-0

Les også: Før 11. runde i 1. divisjon